Genealogische update 2021

Zoals eerdere jaren hebben we onze genealogische website Ignace Debruyne’s Homepage for Genealogy verder uitgebreid. Opnieuw komen er een kleine 6,000 persoonsrecords bij, en heel wat andere correcties en aanvullingen. Deze zijn vooral te vinden onder de Bevolkingsreconstructie Klerken-Houthulst 1600-1920, en bij de Afstamming van Jan de Brune die nu samen ruim 52,500 records bevatten. Ook kon ik weer wat eigen rechtstreekse voorouders toevoegen, met meer uitgebreide kwartierstaten als resultaat: nu samen ruim 800 voorouders voor mijzelf en mijn echtgenote.

Met deze update is de Algemene bevolkingsreconstructie Klerken-Houthulst 1600-1920 nu voor ruim 95% klaar, alvast wat basisgegevens betreft. In deze update zit hoofdzakelijk nieuw materiaal voor de periode 1600-1700, en de periode na 1850. Hiermee bevat het deel vóór 1800 ruim 98% van gegevens uit de parochieregisters. Voor de periode na 1800, en vooral kort na 1900 ligt dat eerder op ruim 90%. Let wel: dit werk is nooit compleet. Aanvullingen, updates en correcties zitten overal! En dat maakt het nog niet foutvrij. Daarom: alle correcties en andere input zijn steeds welkom.

In totaal zijn dus de bekende basisgegevens van ruim 53,000 personen gepubliceerd (mijn totale bestand benadert intussen 73,000 personen). Wat niet wordt weergegeven zijn doopheffers, getuigen, beroepen, en andere biografisch detail uit volkstellingen, parochierekeningen, het Terrier, enzovoorts. Maar die zitten wel in mijn genealogisch basisbestand dat nog steeds draait onder TMG The Master Genealogist v 9.05. Op precieze of ook op meer algemene vragen stuur ik steeds een antwoord. Meestal komt dit met het relevante journaalrapport dat al deze extra informatie bevat. Dit alles dus op simpel verzoek.

Intussen is mijn web-blog die focust op nieuws en informatie over de Bevolkingsreconstructie Klerken-Houthulst 1600-1920 in volle uitbreiding. Allen daarheen dus: www.genealogie-klerken-houthulst.be. Je vindt er een inleiding, nieuwsblog, bronnen- en publicatielijst, en download-links. Voor de Bevolkingsreconstructie Klerken 1686 zijn we intussen met aflevering 10 over de helft van dit project. Aflevering 11 en volgende zijn in voorbereiding. Tip voor de lezers: deze voorpublicatie in schuifjes kan het best samen gelezen worden met de Genealogische bevolkingsreconstructie van Klerken-Houthulst voor de periode 1600 tot 1920.

Bedoeling is dat deze Bevolkingsreconstructie Klerken 1686 naar het einde van 2022 als afzonderlijke publicatie verschijnt, inbegrepen een complete index en kant-en-klare lijst met inwoners. Dit verhaal wordt dus een combinatie van het uitgebreide genealogische onderzoek, en de transcriptie van het Terrier van Klerken 1686. Van het Terrier, dat vorig jaar werd gepubliceerd samen met Familiekunde Vlaanderen regio Ieper-Diksmuide, zijn nog enkele exemplaren beschikbaar.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s